Ako si správne vybrať kurz ?

...iba taká krátka úvaha na tému kurzov z oblasti nechtov inšpirovaná Vašimi názormi a skúsenosťami.

Nieje kurz ako kurz. Myslím že som nenapísala nič nové ani nič neznáme. Nejedna ste sa už stretla s množstvom podujatí s názvom kurz :-) Niektoré sa nadšené neviete dočkať ďalšieho, iné zavrhnete absolútne všetky podobné záležitosti a dáte sa na cestu samouka. Všetko to spôsobil výber kurzu. Ale ako si vybrať ten správny kurz aby ste nedopadli ako v druhej možnosti ?

V prvom rade si treba uvedomiť čo potrebujete. Potrebujete sa naučiť zvolenú techniku od základu so všetkými jej nástrahami, pomôckami, mať zrozumiteľne vysvetlené kde je tá pointa, cez všetky ťahy či vzory ......... ?
Alebo techniku už celkom dobre ovládate (máte za sebou už kvalitný kurz zameraný na výučbu zvolenej techniky) a chcete vidieť nové vzory, hlavne niečo komplikovanejšie, vidieť ako to robí niekto iný aké fintičky používa aké materiály používa ?

Keď sa rozhodnete aký typ kurzu chcete absolvovať je jeho hľadanie oveľa jednoduchšie. Zväčša spoločnosti organizujúce kurzy (tak ako aj naša spoločnosť) majú pri kurze uvedené čomu sa budú a ako dlho venovať. To je to najpodstatnejšie čo potrebujete pre vašu voľbu vedieť.

Ak ste sa rozhodli pre fialovú koncepciu kurzu, tak hľadajte kurz v trvaní minimálne 8 hodín, poprípade menej hodín rozdelených do viacerých dní či stupňov. Samozrejme čas kurzu záleží aj od náročnosti preberanej techniky.  Kurz ktorý je zameraný výhradne len na jeden druh techniky (zdobenia) a kurz na ktorom je počet účastníkov rozumne limitovaný. Samozrejme je vhodné vidieť i práce školiteľky ktorá kurz povedie, aby ste si vedeli spraviť obraz. Mnohé ale skutočne mnohé máte skúsenosť že ste boli oveľa zručnejšie ako Vaša školiteľka, čo je síce možno jej hanba, ale Vaša škoda a zlá skúsenosť.

Jednoducho kurzy v trvaní 6 hodín v ktorých je zahrnutý obed, 2 prestávky na kávičku a cigaretku, hodinová prezentácia produktov spoločnosti organizujúcej kurz a k tomu témy ako ONE STROKE + STILETTO MODELÁCIA + Použitie Camouflage niesu pre Vás absolútne vhodné. I keď Vás láka cena 50€ vrátane obedu na takomto kurze jednoducho nieje priestor pre výučbu techniky ... žiadnej.

Ak ste sa však rozhodli pre ružovú koncepciu kurzu, sú pre Vás práve zmieňované kurzy veľmi výhodné. Zväčša ich vedú zahraničné lektorky, čiže možno nebudete rozumieť, ale Vy sa pôjdete hlavne pozerať nie učiť. Neberte to doslovne, takéto kurzy môžu byť veľmi zaujímavé a poučné vôbec ich neodsudzujte. Ak už techniku dobre ovládate samotné sledovanie niekoho šikovného Vám môže dať veľmi veľa. Dokážete odsledovať každý ťah a využiť len to čo potrebujete, ale ako som písala ....len za podmienky že techniku už ovládate.

.... kedže som hovorila o krátkej úvahe tak končím, nemôžem uvažovať celý deň :-) ale myslím že zásadný rozdiel je jasný. Oba kurzy sú fajn len si treba správne vybrať.

Ako si správne vybrať kurz ?  - 584577 -

Vložiť komentár

Meno
E-mail ( nebude zverejnený )
Váš príspevok
opíšte kód
antispam
     viac informácií