Kefička na čistenie frézok

Poškodzuje kefka na čistenie fréz samotné frézy alebo nie ? Môžem frézkou odstraňovať kamienky alebo nie ?

Kefka na čistenie fréz

V našej ponuke nájdete Kefičku na čistenie fréz okolo ktorej vzniká stále množstvo diskusií. Tento článok vám určite logicky objasní ako to naozaj je, či kefička môže alebo nemôže poškodiť či dokonca otupiť vaše frézky. Informácie sa vzťahujú výsostne k frézkam v našej ponuke aj keď ... no veď posúďte sami ;-)

Všetky frézky v našej ponuke s označením Profi (okrem keramických) sú profesionálne frézky určené pre profesie ako je zlatník, zubár či zubný technik. Frézy ktoré by boli vyrábané poprednými výrobcami VÝHRADNE pre nechtový dizajn NEEXISTUJÚ. Preto sú všetky naše frézy z kvalitného tvrdokovu (wolfrám, wolfrámkarbid, tungsten ...) a sú určené na opracovávanie materiálov ako je zubná sklovina, keramika, chróm, kobalt, titán ... čo sú veľmi tvrdé prvky používané na výrobu priemyselných obrábacích nástrojov vrátane frézok. Kefička z našej ponuky je z medi alebo mosadze (mosadz je zliatina medi a zinku) .. čo je zase jeden z najmäkších kovov. Že takáto kefka doškriabe alebo otupí povrch frézy je ako tvrdiť, že metla vám Frézka na nechty s povrchom s DLC úpravou doškriabe podlahu. Okrem tvrdosti materiálu z ktorého sú frézky vyrábané, existujú aj frézky (a v našej ponuke ich nájdete) ktoré majú svoj povrch upravený technológiou DLC (Diamond-Like Carbon). Táto technológia robí povrch materiálov ešte odolnejší a predlžuje životnosť a opotrebenie.

Všetky tieto informácie sú podložené vedou, výrobnými postupmi, zaužívanými metódami... Nie sú to moje slová, sú to fakty. Môžete si ich preveriť z verejne dotupných aj odborných zdrojov... viď jednotlivé linky.

Frézy sa otupujú prirodzene a postupne počas Vašej práce. Zubnému technikovi napríklad takáto fréza vydrží mesiac vzhľadom k tvrdosti materiáov ktoré brúsi, no nechtovej dizajnérke môže vydržať rok alebo aj rok a pol, záleží koľko zákazníčok má. Kefička na frézky udržuje vašu frézku v dobrej kondícii. Kožný maz, výpotky spolu s opracovávaným materiálom sa postupne usádzajú v ostrí frézky a preto máte sem tam pocit, že vaša frézka je už tupá. Všetky tieto zvyšky sa usadili v ostrí, zarovnali ho a keď ste to dostatočne dlho ignorovali "napiekli" sa a ztvrdli. V takomto prípade je kefička ideálnym riešením. Jemné no ostré štetiny vyškriabu zvyšky z ostria bez akéhokoľvek poškodenia povrchu či samotného ostria frézky. Potom už stačí frézku len dobre vykefovať plastovou kefkou na nechty napríklad.

Kefka na čistenie fréz

Mosadznou kefkou frézu čistite vždy v smere ostria od koreňa po špičku. Takéto čistenie nemusíte robiť po každej zákazníčke samozrejme. Stačí na konci dňa alebo proste len v prípade, že je frézka upchatá.

Ako je to s swarovski kamienkami a frézkami ? 

Tvrdokovové fézy úplne s prehľadom odstránia aj sklenený swarovsky kamienok či kovoú ozdobu. Ako som ale spomínala, pri brúsení tvrdých materiálov má fréza kratšiu životnosť. To je všetko. Žiadne poškodenie frézy kamienkom sa neudeje. Nič sa jej nestane ale jej výdrž (ostrosť) bude kratšia ako keby ste brúsili len mäkký nechtový materiál. Čiže sklenené kamienky kľudne odstraňujte, rátajte však s tým, že možno budete potrebovať novú frézku nie o rok, ale o tryštrvte roka. Tiež tu platí čím má fréza silnejšie ostrie (3-modrý, 4-zelený, 5-čierny pásik) tým je pre ňu kamienok zanedbateľnejší. Akrylové kamienky (akryl = plast) môžete zbrusovať bez zaváhania. Ide o materiál cca rovnakej tvrdosti ako je vypolymerizovaný uv gél.

S našou mosadznou kefičkou môžete tiež občas a zľahka vyčistiť aj Diamantové frézy z našej ponuky, ktoré sú určené na odstraňovanie a úpravu kožičiek. Tieto frézky však stačí čistiť plastovou kefkou, nakoľko nedochádza k tak výraznému "napekaniu" nečistôt a to aj z dôvodu, že nimi brúsite len kožičky.

Ak máte aj tak stále pochybnosti o používaní mosadznej kefičky na čistenie frézok, môžete použiť kefičku Nylonovú alebo si frézky jednoducho nechajte v prípade potreby cez noč odmočiť v čisťiči na nechty a potom nečistoty mechanicky odstráňte. Napr. Nylonovou kefičkou :-)

Kefička na čistenie frézok - 600135 -

Vložiť komentár

Meno
E-mail ( nebude zverejnený )
Váš príspevok
opíšte kód
antispam
     viac informácií