Počet položiek: 0 0,00 EUR

Pilníky na nechty

Čo znamenajú tie čísla na každom pilníku a podľa čoho si mám vlastne správne pilník vybrať?

To číslo označuje hrubosť (drsnosť) pilníka. Platí tu stáre známe "menej je niekedy viac". Čím je číslo nižšie (80, 100 ...), tým je pilník hrubší a naopak, čím je číslo vyžšie (180, 240 ...) tým je pilník jemnejší. Čiže ak je pilník označený ako:
biely rovný 80/80 znamená to, že je biely a rovný :-)) a jeho hrubosť je 80 (teda veľmi hrubý) / 80 (znovu veľmi hrubý) .... lebo pilník má dve strany a označuje sa hrubosť oboch.

... a ktorý mám teda kedy požívať ???

no to je Vaša vec :-) ale doporučujem takto:

80 - najhrubší pilník používaný v nechtovom designe, vhodný na rýchle zbrúsenie materiálu pri dopĺňaní gélových alebo akrylových nechtov, na odstránenie zdobenia ..
PS: pilník hlavne keď je nový je naozaj dosť hrubý a pri skracovaní dĺžky spôsobuje zákazníčke trošku nepríjemné vibrácie ... zariaďte sa ako uznáte za vhodné :-)

100-najpoužívanejší pilník, vhodný na zbrúsenie materiálu pri dopĺňaní gélových alebo akrylových nechtov, na odstránenie zdobenia, na skracovanie dĺžky modelovaných nechtov, na prebrúsenie typov. Do tejto skupiny môžeme ešte zaradiť aj pilníky s označením 120 a 150. Každému vyhovuje niečo iné.

180 -jeden z jemnejších pilníkov, vhodný na rýchle skrátenie prírodných nechtov pred modeláciou, na jemné zdrsnenie povrchu prírodného nechtu pred modeláciou, na jemné úpravy už skoro hotových nechtov ..
TIP: tento pilník nie je vhodný na domáce ošetrenie prírodných nechtov (vhodný je 200, 240)

240 -
snáď najjemnejší pilník používaný v nechtovom designe, vhodný hlavne na upravovanie tvaru prírodného nechtu pri manikúre

2000, 4000 - tak tu už nehovoríme o pilníkoch ale o leštičkách, ktorých povrch je taký jemný že pripomína zamat až gumu. Používajú sa na prírodné ošetrenie (vyleštenie) nechtov alebo na dokončovacie práce pri modelácii.


.... ešte jeden TIP:

Porezali ste už nechtiac zákazníčku novým pilníkom?

Ak každou hranou nového pilníka jemne prejdete po inom pilníku, zbavíte ho brúsnych zrniečok na hranách a pilovanie bude bezpečnejšie.

Pilníky na nechty - 538196 -

Komentáre k Pilníky na nechty

2
10.2.2013 12:34
Eva Slovíková

Dobry deň Alen,
skúste vymeniť Finish gél alebo žiarivky vo Vašej UV lampe. Jedno z toho bude určite chybné :-)

1
10.4.2012 09:20
Alen

Dobrý deň
Ja by som sa rada spýtala niečo o piníkoch :pri dokončení gelových nechtov zbrusim povrch,aby bol rovný,,pilník - 2000,, po druhej fáze t.j po ,,C,, oblúku a neviem docieliť lesklosť nechtu, kde robím chybu ? Po zbrúsení nanášam ešte Finish gel i tak ten lesk neviem docieliť. Ďakujem za odpoveď.

Vložiť komentár

Meno
E-mail ( nebude zverejnený )
Váš príspevok
opíšte kód
antispam
     viac informácií