Pozor na slniečko

Slnečné žiarenie Vám znehodnotí UV gély ..

V letných mesiacoch je potrebné "strážiť" si gély, modelovacie štetce a všetko na čom zostáva UV gél. UV gély totiž "tuhnú" polymerizujú pôsobením UV žiarenia, ktoré okrem UV lampy vyžaruje i slnko. Preto sa snažte ich skladovať na miestach kam jeho lúče nedosiahnu. V žiadnom prípade nenechávajte gély, štetce, ... na priamom slnku !! Nepracujte pri otvorených oknách ! Tiež nie je veľmi vhodné skladovať modelovacie materiály pri oknách i keď sú zatvorené.

Ak sa Vám už niečo podobné stane:

štetec - utrpí najskôr. Malé množstvo gélu, ktoré sa prípadne na ňom nachádzalo, zatvrdlo. Máte jedinú možnosť. Buničinou namočenou v čističi na gél alebo v čističi štetcov poriadne štetec vyutierať.... ak sa nedarí, môžte ho zahodiť, už mu nepomôžete :-(

gél - tu záleží ako dlho bol žiareniu vystavený. V lepšom prípade Vám zatvrdoll povrch gélu v nádobe. (niečo ako keď sa vytvorí šupa na chladnúcom pudingu) Jednoducho šupu - škrupinu stiahnite a vyhoďte. Doporučila by som následne gél vyskúsať !! Pôsobením žiarenia sa mohol znehodnotiť a asi nechcete aby si to zakazníčky odniesli.

V horšom prípade Vám zatvrdla väčšina gélu. No tu už nieje čo zachraňovať, aspoň ste sa poučili :-)

Pozor na slniečko - 576577 -

Vložiť komentár

Meno
E-mail ( nebude zverejnený )
Váš príspevok
opíšte kód
antispam
     viac informácií